Links

Natuurfotografie is een bezigheid die je voornamelijk buiten doet. In je eigen buurt weet je meestal wel de leuke plekken, de mooiste stekjes. Maar wat als je wat verder gaat? On Track is wat dat aangaat een echte aanrader! Mooie routes, meer dan je zou verwachten in ons kleine landje! En ben je in voor uitdagingen: tegenwoordig zijn er ook meerdaagse wandelingen te downloaden. Of je nu via een kaart je weg zoekt, of met een GPS: met On Track kan je alle kanten op.
En, voor fotografen toch wel heel erg interessant: men organiseert ook regelmatig fotowedstrijden met leuke prijzen. Ik zou zeker de moeite eens nemen om hier te kijken.

Er een aantal fotografen waar ik speciale aandacht voor wil vragen. In de eerste plaats Arjen Keyser. Een fotograaf waarmee ik al menig tocht heb gemaakt en daarnaast ook mijn duikbuddy. En over duiken gesproken, sommige mensen zien mijn onderwaterfoto's en vragen of ik daar ook cursussen in geef. Nou, dat is niet het geval. Als je echt in dit onderwerp bent geïnteresseerd, ga dan naar een gespecialiseerde fotograaf. Kijk bijvoorbeeld maar eens Ron Polet! Trouwens ook interessant voor je onderwaterapperatuur.

En als je denkt dat het hoge noorden van ons land saai is, moet je eens kijken op de site van Paul Sloot. Bovendien ook nog een uitgebreide instructie hoe je zelf veilig en goedkoop de sensor van je digitale camera kan schoonmaken!

Fotograferen is een erg leuke bezigheid. Dat wordt allemaal nog leuker wanneer je dat samen met anderen, gelijkgestemden doet. Een fotoclub kan in dat geval uitkomst bieden. Soms is zo'n club echter geen uitkomst. Te ver weg, of bezig op een manier die jou niet bevalt. In dat geval kan je eens kijken bij de DFC2010. Dat is een fotoclub die veel digitaal doet (zodat afstand geen bezwaar hoeft te zijn en je zelf het tijdstip kiest), maar die daarnaast ook een uitgebreid programma biedt van fotografie-excursies. Veel daarvan zijn gratis en bij de meeste andere wordt alleen de kostprijs gevraagd (je moet bijvoorbeeld zelf je entree betalen). En al die excursies staan onder leiding van ervaren fotografen.....

Tot slot: natuurfotografie vormt de kern van mijn activiteiten. Maar dat betekent niet dat ik geen mensen fotografeer. Daarvoor maak ik te veel reportages voor mijn opdrachtgevers. Wat ik ook altijd heel leuk vind, is het maken van een huwelijksreportage. Helaas heb ik daar niet zo veel tijd voor. Ik beperk mij tot maximaal één reportage per maand. En dan blijft zo'n reportage ook geen sleur. Dan blijf je als fotograaf creatief. Als je benieuwd ben, dan kan je op mijn andere site meer informatie krijgen.