Zie ook eerder:

-    Nog even dunnetjes over.... Samen met een medefotograaf 2 weken op pad in Kruger. Leuk om deze foto's te vergelijken met de eerdere. Je ziet dan dat je toch iedere keer weer andere, nieuwe dingen ziet of al bekende onderwerpen toch weer nieuw weet vast te
     leggen! Klik hier voor een overzicht

-    Al vaker het plan gehad en uiteindelijk uitgevoerd: in het voorjaar naar Griekenland, de Peloponesos. Voor liefhebbers van reptielen en orchideeŽn een echte aanrader! Kijk hier maar eens....

-    Vijf weken lang voor het ochtendgloren op. Vijf weken lang met de kippen (of om in een meer Afrikaanse sfeer te blijven: met de parelhoenders) op stok. De beelden spreken denk ik voor zichzelf. Klik dan hier voor een impressie! .

 

Wie zegt dat er in Nederland niet veel moois te fotograferen is?

Sinds nu een jaar staat de fotostudio in de buurt van Epe, om precies te zijn op een steenworpafstand van het Wisselse Veen. Een heel dynamisch gebied omdat men (en dat zijn dan het Gelders Landschap en het Landgoed Tongeren) hier hard bezig is de natuur te herstellen. Hoewel de resultaten de komende jaren steeds duidelijker zullen worden, zijn een aantal zaken nu al zichtbaar! En daar kunnen we heel dichtbij (lees: in onze eigen tuin) vaak ook van meegenieten. Hieronder staan een aantal afbeeldingen om dit te illustreren.

 

 Het dalkruid, teer en vaak over het hoofd gezien. Maar als je goed kijkt, zie je dit prachtige plantje volop in het voorjaar in de vochtige bossen die het veen omringen.
  En vocht hebben we in onze eigen tuin ook meer dan genoeg!

                                                                                                                        Hmm, niet zo sterk! de tweede foto is direct al buiten onze tuin genomen. Deze gevlekte orchissen komen (nog?) niet in de tuin voor,
                                                                                                                         maar staan zo'n 200 meter verderop tussen het riet! En het zijn niet de enige orchideeŽn die hier voorkomen!

 

 

 

Want ook deze rietorchis is er veel te vinden!

 

 

 

 

En als je goed kijkt komt je in het veen ook de zonnedauw tegen. Dit is de kleine zonnedauw.
Ook de ronde schijnt hier voor te komen, maar daar moeten we nog maar eens goed naar zoeken!

 

 

 

 

 

 

 De herfst gaf tal van prachtige paddenstoelen. Je krijgt er wel een natte broek van, maar de beelden zijn dat zeker waard!

 

Wat wel een prachtige verrassing was, waren deze vliegende herten. Zowel mannetjes (zie hiernaast) als vrouwtjes (hieronder) waren in de tuin aanwezig. Nu maar hopen dat dit niet een eenmalig treffen was!!
 

 

En last but no least! De vogels. We proberen de tuin zo in te richten dat ook veel verschillende soorten vogels aan hun trekken kunnen komen. Dat we direct het eerste jaar al zo succesvol waren dat we ook ijsvogels in de vijver hadden, hadden we natuurlijk nooit kunnen dromen.

      

 

 Nu maar hopen dat ze goed de winter doorkomen. En volgend voorjaar maar eens kijken of we door het plaatsen van een pijp ze kunnen verleiden tot het gaan broeden in onze tuin!